Veelgestelde vragen

NuCharge levert, installeert, beheert en onderhoudt zakelijke EV Charging installaties. 

Advies

Dit is afhankelijk van het aantal auto’s die je wilt kunnen opladen, van de hoeveelheid kilometers die je per dag wilt kunnen bijladen en het beschikbare vermogen op jouw locatie. Om dit te bepalen helpen wij je graag om een goed plan te maken.

Absoluut, wij bieden ondersteuning bij het uitbreiden of aanpassen van jouw laadinfrastructuur om aan de veranderende behoeften van jouw bedrijf te voldoen.

Een 3D-ontwerp biedt een realistisch beeld van het eindresultaat, waardoor je visueel kunt inschatten hoe de laadpalen integreren met jouw terrein en hoe ze worden afgewerkt.

NuCharge werkt met 1-fase laadpalen en 3-fase laadpalen.

De 1-fase laadpaal heeft een 230V aansluiting met een vermogen van 16A of 32A. Het laadvermogen is ofwel 3,7 kW ofwel 7,4 kW.

De 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V of 3x400V krachtstroom en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan of 11 kW of 22 kW.

Iedere meterkast beschikt over een 1-fase aansluiting. Heb je geen 3-fase aansluiting? Dan kun je verzwaring bij jouw netbeheerder aanvragen.

Netcongestie vindt plaats wanneer de vraag naar elektriciteitstransport (zowel van de aanbieder als de afnemer) groter is dan de transportcapaciteit van het netwerk. Dit betekent dat de maximale hoeveelheid elektriciteit die per kwartier over het netwerk kan worden verplaatst, al is bereikt.

Statische load balancing verdeelt op flexibele wijze de beschikbare stroomcapaciteit over alle in gebruik zijnde oplaadpunten. Deze oplossing zorgt ervoor dat alle elektrische auto’s op jouw locatie optimaal kunnen laden, altijd binnen het beschikbare vermogen van uw oplaadpunt. Hierdoor kunnen elektrische auto’s altijd worden opgeladen, zelfs als de elektrische installatie een beperkte capaciteit heeft. Dit voorkomt de noodzaak van hoge investeringen in een verzwaarde aansluiting.

Dynamische load balancing zorgt voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van het beschikbare vermogen. Een slimmer werkend systeem kan je kosten besparen, zoals grote investeringen in het verhogen van jouw elektriciteitsaansluiting. Waar statische load balancing een vooraf ingestelde limiet heeft die altijd geldt, maakt dynamische load balancing maximaal gebruik van al het beschikbare vermogen.

Vehicle-to-Grid is een technologie waarbij een elektrische auto energie kan teruggeven aan het elektriciteitsnet via een laadpaal. Daarnaast kan het zijn laadvermogen aanpassen op basis van de belasting van het elektriciteitsnet.

Een van de zaken die netcongestie kan verminderen is het slim toepassen van dynamic load balancing. Deze technologie maakt een efficiënter gebruik mogelijk van het beschikbare vermogen en past automatisch de laadstroom aan op basis van de actuele stroombehoefte en -aanbod van het netwerk. Hierdoor kan de piekbelasting op het elektriciteitsnet worden verminderd, wat de kans op netcongestie verlaagt. Bovendien kan deze intelligente stroomverdeling resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen, omdat grote investeringen in het verhogen van de elektriciteitsaansluiting mogelijkerwijs kunnen worden vermeden.

Installatie

Ja, we voeren een degelijke analyse uit om ervoor te zorgen dat jouw infrastructuur geschikt is voor het aansluiten van meerdere laadpalen. We zorgen voor een veilige en efficiënte stroomtoevoer. Dit is uiteraard onderdeel van het advies van NuCharge.

We bereiden onze werkzaamheden tot in de puntjes voor en controleren de planning tot in detail. Onze installateurs zijn goed uitgerust en getraind, waardoor verstoringen tijdens de installatie tot een minimum worden beperkt.

We stellen in goed overleg een duidelijke planning en communiceren nauwkeurig over de uitvoering. Voorafgaand aan de start bevestigen we de afspraken en anticiperen we op eventuele last-minute-knelpunten.

Zeker, ons team staat klaar om eventuele technische problemen tijdens de installatie direct aan te pakken en op te lossen, waardoor het proces soepel verloopt.

De doorlooptijd varieert. Wij zullen dit vooraf duidelijk communiceren. 

Gebruik

Neem contact op met onze technische ondersteuning via 030 0227 2393. Ons team staat paraat om storingen op te lossen en zorgt voor een snelle reactie op eventuele problemen.

Service & onderhoud

Absoluut, we bieden garantie op alle hardware en staan klaar om technische ondersteuning te bieden. Ons team is beschikbaar voor onderhoud en eventuele uitbreidingen van jouw laadinfrastructuur.

Service- en onderhoudsbezoeken zijn vaak inbegrepen in onze serviceovereenkomsten. Eventuele kosten worden duidelijk gecommuniceerd voorafgaand aan het bezoek.

Ja, wij bieden service en onderhoud voor alle typen en merken laadpalen. Ons platform is merk-onafhankelijk, waardoor we flexibel zijn in het ondersteunen van diverse systemen.

Staat jouw vraag er niet tussen?